USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat’ta  Koronavirüs Denetimi yapıldı

Tokat’ta  Koronavirüs Denetimi yapıldı
06-08-2020 18:13
Google News

 

Vali Dr. Ozan Balcı, Covid-19 ile mücadele kapsamında 81 İlde eş zamanlı olarak Sağlık İçin Hepimiz İçin mottosuyla, kontrollü sosyal hayat döneminde uyulması gereken kuralların ve alınan tedbirlerin kapsamlı şekilde kontrollerinin yapıldığı denetimlere katıldı.

 

Denetimlere Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Murat Kınay, İl Sağlık Müdürü Dr. H. Ahmet Sümbül,  STK Başkanları ile kurum amirleri katıldı.

 

Taşhan önünden başlatılan denetimlerde vatandaşlara maske dağıtımı gerçekleştirilerek maske, mesafe ve hijyen bilgilendirmesi yapıldı.

 

“Bilindiği gibi dünyada bir corona pandemisi var. Bizlerde Tokat ölçeğinde vatandaşlarımızla ve Devletimizin bütün kurumları ile beraber yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz” diyerek sözlerine başlayan Vali Dr. Ozan Balcı şu açıklamaları yaptı; “Şu ana kadar yaptığımız mücadelede sonrası kontrollü sosyal hayat dönemi başladı. Ama yinede ipin ucunu bırakmamamız lazım. Biliyorsunuz devletimizin yayımladığı genelgeler var, emirler var, kurallar var. Halkımızın sağlığını tehlikeye atmamamız lazım. Maske takmamız lazım, sosyal mesafeye uymamız lazım, hijyen kurallarına uymamız lazım, bunlar bizim için çok önemli kurallar.

 

Bu Mücadeleyi Hep Beraber Omuz Omuza Yeneceğiz

 

Bugünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Tokat’ta da ‘sağlık için hepimiz için’ mottosuyla kamuoyunda duyarlılık anlamında etkinlik düzenliyoruz. Şu anda Tüm Tokat’ta il merkezi başta olmak üzere, ilçe merkezlerinde denetim ekiplerimiz oluşturuldu. Vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz; Biz bu mücadeleyi hep beraber omuz omuza vererek yeneceğiz, bunun için kurallara uymamız lazım. Denetimlerde kafeler, lokantalar ve umuma açık yerler  başta olmak üzere sokaklar-caddeler, ticari taksiler, toplu ulaşım araçları, işyerleri ve marketlerde denetimler yapılacak.

 

Denetimlerimizdeki maksatta şu ki; kontrollü hayatta uyulması gereken usul ve esaslar var, onları yerinde görmek. Bizim amacımız cezalandırmak değil, rehberlik etmek, çünkü vatandaşlarımızın sağlığı bizler için çok önemli. Onları yönlendirmek. Bu anlamda yoğun bir denetim dönemi başlıyor. Yalnız bu bugüne has değil, bu günden itibaren yoğun bir şekilde artacak denetimlerimiz. Bizim vatandaşlarımızdan talebimiz, bu denetimlerde bizlere yardımcı olsunlar, sosyal mesafe kurallarına uysunlar, maskelerini taksınlar, hijyen kurallarına mutlaka uysunlar. Halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Elele vererek bu mücadeleden  başarıyla çıkacağız. Buradan tüm Tokat’lı hemşerilerimize  birkez daha üç önemli kural olan maske, mesafe, hijyen kuralına uymalarını rica ediyorum.” dedi.

 

Konuşmasının ardından gazetecilerinin sorularını cevaplayan Vali Dr. Ozan Balcı şu hususlara değindi;

 

Bizim ipin ucunu bırakmamamız lazım. İlk günden beri aynı duyarlılıkla devam ediyoruz. Bir vatandaşımızın canı bile bizler için çok önemli. Onun içim mücadeleyi asla bırakmamamız lazım. sağlık teşkilatımız cansiperane bir şekilde çalışıyorlar. Bizlerde her zaman onların yanındayız. Bu vesileyle sağlık teşkilatı çalışanlarımıza da çok teşekkür etmek istiyorum.

 

Maske kullanımı  konusunda hemşerilimizin duyarlı davrandığını dile getiren Vali Dr. Ozan Balcı “Herkesin sağlığı çok önemli, birbirimize saygı göstermeliyiz, toplum halinde beraber yaşıyoruz.  Amacımız ceza vermek değil. Amacımız halkımızın sağlığı, denetimlerde amacımız öğretme ve rehberlik etmek.” dedi.

 

Vali Dr. Ozan Balcı, “Denetimlerimizde gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımız arasında maske kullanımanı 99. Bizler  inşallah elele vererek  bu mücadeleden başarıyla çıkacağız tüm toplum olarak. Yalnız hep beraber bu konuyu sahiplenmemiz lazım, çünkü çok önemli bir konu. Ben buradan Tokatlı hemşerilerimize  üç önemli kural olan maske, mesafe ve hijyen kuralına uydukları için tekrar teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Akabinde Covid-19 salgını ile mücadele de Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan denetimler kapsamında, Vali Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve il protokolü ile birlikte, Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde bulunan esnafları, banka şubelerini, parkları ziyaret ederek maske takılması, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması konularında uyarılarda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41